Pixel Een foto op plexiglas oogt luxueus | ToF aan je muur
Inspiratie & advies

Een foto op plexiglas oogt luxueus

Bij ToF aan je muur (ToF) kun je terecht voor een foto op plexiglas. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling. Wij bedrukken het plexiglas met een uv-print.

Dit geeft een mooi effect

Foto achter acryl dan wel plexiglas

Bij ToF aan je muur (ToF) kun je terecht voor een foto op plexiglas. Andere benamingen voor plexiglas zijn acrylaat, perpex en acrylglas. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling. Wij bedrukken het plexiglas met een uv-print. Plexiglas is verkrijgbaar in allerlei diktes. Wij gebruiken voor onze wanddecoraties een dikte van vijf millimeter. Dit geeft een mooier effect dan een foto op dik plexiglas. Er zijn verschillende aanbieders waarbij je een afbeelding op plexiglas kunt kopen. Toch is niet elke plexi foto hetzelfde. Sommige verkopers van foto op acrylglas of plexiglas drukken de afbeelding op fotopapier en daarover wordt dan plexiglas aangebracht. Bij ons is dat niet het geval. Wij drukken rechtstreeks op het plexiglas. Bij ons krijg je dus echt een plexiglas foto.

Kleuren
komen mooier uit

Hoe werkt drukken foto in plexiglas?

Bij plexiglas bedrukken we de achterkant. De foto zit dus achter het acrylglas. Eerst worden de kleuren erop gedrukt. Daarna worden er twee witte lagen inkt aangebracht. Als je een tekst en/of afbeelding laat afdrukken, gebeurt dat meestal met de drukkleuren CMYK. Deze afkorting staat voor Cyaan (blauw), Magenta (rood), Yellow (geel) en Key (zwart). Met deze kleuren kun je namelijk bijna alle kleuren mengen. Als je met deze kleuren op een witte achtergrond drukt, worden de witte delen automatisch wit, omdat daar geen inkt komt. Plexiglas is echter doorschijnend. Zonder de lagen witte inkt worden de witte delen in een afbeelding doorschijnend. Witte inkt heeft nog een voordeel: de kleuren komen er ook mooier door uit.

BESTEL EEN FOTO OP PLEXIGLAS

Foto plexiglas schoonmaken

Het voordeel van de achterkant bedrukken is dat de print beschermd is door het plexiglas zelf. Daardoor kan deze niet beschadigen. Toch moet je bij een foto op plexiglas voorzichtig schoonmaken. Schoonmaakmiddelen raden wij af, omdat die het plexiglas aantasten of een lichte waas geven. Ons advies is om een alleen lauwwarm water te gebruiken. Gebruik een zachte doek en wrijf niet te hard. Water is alleen nodig bij vlekken. Als je foto op plexiglas wilt afstoffen, kun je het beste een droge, zachte doek gebruiken. Zorg er voor dat je handen schoon zijn op moment dat je je plexiglas wanddecoratie aanraakt. Zo voorkom je vlekken.

Foto op plexiglas groot

Onze fotokunst op plexiglas is leverbaar in allerlei formaten. Zo is De Bedreigde Zwaan van de schilder Jan Asselijn onder andere verkrijgbaar als foto op plexiglas met de maat 60 x 40 centimeter. Wil je liever een foto op plexiglas in groot formaat? Dit schilderij is ook leverbaar in de maat 180 x 120 centimeter. Zoek je een wanddecoratie in een bepaalde maat? Gebruik het filter formaat om te zien welke afbeeldingen mogelijk zijn in het formaat dat je wilt hebben. Zoek je een grote foto op plexiglas? Dan kun je met het filter materiaal de zoekresultaten verder beperken tot alle afbeeldingen die mogelijk zijn als foto op plexiglas in groot formaat.

BESTEL DE BEDREIGDE ZWAAN ALS LIGGENDE WANDDECORATIE

BESTEL DE BEDREIGDE ZWAAN ALS MUURCIRKEL

Foto art plexiglas

Bij ons kun je allerlei soorten plexiglas wanddecoraties kopen. Wil je bijvoorbeeld ook een kunstwerk van een van de Hollandse Oude meesters aan de muur? Bij ons kun je fotokunst op plexiglas kopen. We hebben in onze Meesters-collectie diverse kunstwerken die je op plexiglas kunt laten drukken. We hebben een aantal stillevens, verschillende portretten en een zelfportret van Vincent van Gogh. Ook kun je bij ons De Nachtwacht op plexiglas krijgen. Deze afbeelding is van de Meesters-collectie het meest populair. Niet zo gek, want de enige manier om dit kunstwerk boven je bank te kunnen hangen is door het schilderij als plexiglas afbeelding te bestellen. Liever een ander materiaal? Bij ons is De Nachtwacht ook leverbaar op aluminiumhout en canvas.

BEKIJK ONZE MeeSTERS-COLLECTIE

Ander soort fotokunst plexiglas

Behalve de Oude meesters kun je bij ons ook andere vormen van kunst als foto op acrylglas laten drukken. Zo hebben we in onze Natuur-collectie diverse afbeeldingen uit de natuur, maar dan op een abstracte manier weergegeven. Zo hebben we een stukje alligatorhuid, een deel van een pauwenveer en marmer sterk uitvergroot. Perfect voor liefhebbers van abstracte kunst. Wil je ook zo’n unieke foto kunst van plexiglas aan je muur? Klik op de knop hieronder en je krijgt alle afbeeldingen uit de Natuur-collectie te zien.

BEKIJK ONZE NATUuR-COLLECTIE

Meer foto plexiglas kunst

Wat ook mooi is als foto kunst op plexiglas zijn onze afbeeldingen van vrouwen. We hebben gekozen voor bijzondere afbeeldingen en originele uitsneden. Daardoor krijg je een interessant beeld. Met zo’n foto op plexi trek je zeker de aandacht van je visite. De meeste afbeeldingen zijn leverbaar als liggende, staande of vierkante wanddecoratie en als muurcirkel. Doordat de uitsnede per vorm meestal afwijkt, kan een dezelfde afbeelding een andere indruk geven. Zo is de ToF Wanddecoratie dames naakte vrouw veel gewaagder dan de muurcirkel, omdat je bij de staande wanddecoratie meer bloot ziet. Ook de grootte maakt uit. Laat je de ToF Wanddecoratie vrouw adembenemende schoonheid bijvoorbeeld de maat 100 x 150 centimeter afdrukken dan maakt deze veel meer indruk, dan als je voor 30 x 45 centimeter kiest. Zo kun je nog allerlei kanten uit met onze wanddecoratie, net wat je mooi vindt.

BeKijk onze vrouwen-collectie

Aandachtspunten plexiglas met foto

Wil je een plexiglas foto bestellen? Dit kan op verschillende manieren. Je kunt per collectie zoeken of een zoekterm intypen in het zoekveld bovenin de website. Als je veel afbeeldingen te zien krijgt, kun je het aantal nog verminderen door de filters te gebruiken. Zo wordt het bestellen van foto’s op plexiglas nog eenvoudiger. Wil je een foto op acrylaat bestellen? Dan zijn er een aantal dingen waarop je moet letten. Heb je een foto op plexi uitgekozen? Let er dan bij het bestellen goed op dat je het juiste materiaal hebt gekozen. Op moment dat je op een afbeelding klikt, worden de andere materialen die we verkopen ook zichtbaar. Als je een foto op acrylglas bestelt, wordt deze geleverd met een beschermfolie aan de voorkant. Daardoor lijkt het soms dat de plexiglas foto is beschadigd. Dit is meestal niet het geval. Bestel je onze plexiglas foto art dan betaal je binnen Nederland, België, Luxemburg en Duitsland geen verzendkosten. Ook krijg je gratis een ophangsysteem dat past bij het materiaal dat je gekozen hebt.

Bekijk al onze collecties