Pixel De interieurtrends van 2023 | Wanddecoratie | ToF aan je muur
Inspiratie & advies

De interieurtrends van 2023

2023 is hét jaar waarbij de natuur naar binnen wordt gehaald. Ook ronde en organische vormen zijn nog steeds in. Daarnaast zie je dat duurzaamheid en kwaliteit steeds belangrijker wordt gevonden.

Ronde vormen blijven populair

Haal de trend van ronde vormen in huis

Ronde vormen waren al populair en dat blijven ze ook in 2023. Met onze muurcirkels haal je deze trend in huis. Van bijna al onze designs hebben we niet alleen een staande, vierkante of liggende wanddecoratie maar ook een muurcirkel. Wij hebben ons assortiment in negen collecties verdeeld. Zo kun je makkelijk de muurcirkel zoeken die wilt hebben.

Onze collecties

Natuur
naar binnen halen

Ga voor natuurlijke materialen

Wil je de natuur in huis halen? Dat kun je doen door de keuze van het materiaal van je wanddecoratie. Onze muurdecoraties zijn leverbaar in vier materialen: aluminium, plexiglas, hout en canvas. Hout en canvas zijn materialen die goed bij de trend van 2023 passen, omdat ze een natuurlijke uitstraling hebben. Zo zijn bij een houten wanddecoratie de zijkanten onbedrukt, waardoor je het materiaal ziet, en wordt ons canvasdoek gemaakt van 100 procent katoen. Canvas is echter niet mogelijk bij ronde wanddecoraties.

Duurzaam design en kwaliteit

Steeds meer mensen kiezen voor duurzaamheid, kwaliteit en stukproductie in plaats van massaproductie. Onze wanddecoraties passen bij die trend. Al onze wanddecoraties worden op maat voor jou gemaakt in Nederland. Pas op het moment dat jij een wanddecoratie bestelt gaan wij die voor jou maken. Ook werken we met kwalitatief goede materialen, die een luxe uitstraling hebben. Zo heeft het hout dat we gebruiken het PEFC-keurmerk. Dit internationale keurmerk garandeert dat de producten uit een duurzaam beheerd bos komen en dat het bos in stand blijft. Van alle materialen die wij verkopen is plexiglas het makkelijkste te recyclen.

Vooral bloemen zijn populair

Binnen de trend van de natuur in huis halen zie je dat vooral bloemen populair zijn. Hoe pas je deze trend toe met een wanddecoratie? Schilder je muur in een neutrale kleur zoals beige en hang een grote wanddecoratie met bloemen op. In onze Meesters-collectie hebben we verschillende stillevens van bekende Hollandse Meesters die zich daar goed voor lenen. Ook zitten er in deze collectie nog andere wanddecoraties die bij het thema natuur passen. Zo hebben we bijvoorbeeld een liggende wanddecoratie en een muurcirkel van het bekende schilderij Italiaans landschap met parasoldennen van Hendrik Voogd.

Meesters-collectie

Andere collecties die bij de natuurtrend passen

Kun je bij de Meesters-collectie niet vinden wat je zoekt? Wij hebben ook andere collecties die passen bij de trend om de natuur in huis te halen. Zo hebben we aan onze Natuur-collectie een een aantal wanddecoraties met bloemen toegevoegd die er wat moderner uitzien dan de stillevens in de Meesters-collectie. Daarnaast vind je in onze Natuur-collectie allerlei abstracte wanddecoraties. In onze Landschappen-collectie vind je prachtige vergezichten en zeegezichten in zowel kleur als zwart-wit. Daarnaast hebben we een Dieren-collectie met muurdecoraties van zowel huisdieren als wilde dieren. Zo is er altijd wel een wanddecoratie die bij je interieur past.

Andere trends van 2023

Behalve deze trends zijn er in 2023 ook nog een aantal kleuren en interieurstijlen populair. In het blog Kleurtrends voor 2023 lees je welke kleuren kleur van het jaar zijn. Wil je weten welke interieurstijlen hip zijn in 2023? Lees dan het blog Deze interieurstijlen zijn populair in 2023. Vanwege alle nieuwe interieurtrends hebben wij een nieuwe collectie aan ons assortiment toegevoegd met art deco wanddecoraties. Ook hebben – zoals hierboven al aangegeven – een paar nieuwe wanddecoraties toegevoegd aan onze Natuur-collectie.

Bekijk de art deco-collectie

Bekijk de natuur-collectie