Pixel Kleurtrends 2023 | Wanddecoratie | ToF aan je muur
Inspiratie & advies

Kleurtrends voor 2023

Elk jaar zijn er een aantal kleuren die centraal staan in het interieur. In dit blog lees je welke wanddecoraties bij welke kleuren van 2023 passen.

Geïnspireerd op de natuur

Natuurlijke geeltint

Voor 2023 zijn de kleuren geïnspireerd op de natuur, zoals de zee, heide, strand en bossen. Verfmerk Flexa heeft de kleur Wild Wonder uitgeroepen als kleur voor 2023. Deze natuurlijke geeltint verbindt de woonkamer met de natuur en is te combineren met verschillende kleuren. Zo past Wild Wonder bij warm groen, zacht lila en allerlei bruintinten voor als je het rustig wilt houden. Wil je een meer gedurfde combinatie? Combineer Wild Wonder dan met roze en oranje. Ook kan deze kleur goed voor een kinderkamer in combinatie met zachtblauw. Een wanddecoratie die qua kleur goed past bij Wild Wonder is de ToF Wanddecoratie natuur prehistorisch fossiel. Heb je je muur in de kleur Wild Wonder? Dan past een wanddecoratie als de ToF Wanddecoratie schilderij Een vrolijke vioolspeler van Gerard van Honthorst daar goed bij. Net als andere wanddecoraties uit de Meesters-collectie.

Meesters-collectie

Kleur
die rust uitstraalt

Grijsgroene beplanting

Bouwmarkt Karwei komt voor 2023 met Nordic Green, een grijsgroene tint. Deze kleur zie je in Scandinavië veel terug in de natuur en doet denken aan de grijsgroene beplanting langs de kust. Nordic Green is een kleur die rust uitstraalt en goed te combineren is met koele kleuren als wit en grijs en warme kleuren zoals bruin. Wij hebben geen wanddecoraties in deze kleurtint. Wel komt deze tint terug in de ToF Wanddecoratie portret vrouw abstract. Ook hebben we een aantal wanddecoraties in onze Landschappen-collectie zitten die qua sfeer wel bij deze kleur passen, zoals bijvoorbeeld de ToF Muurcirkel landschap Noorse zee zwart-wit. Een wanddecoratie die bij deze kleur past is de ToF Wanddecoratie stad Dom van Berlijn.

Landschappen-collectie

Maak een statement

Verfmerk Histor heeft voor 2023 een wat meer opvallende kleur uitgekozen, namelijk Vining Ivy. Dit is een blauwgroene kleur die aan een edelsteen doet denken. Met deze kleur in huis maak je echt een statement. Vining Ivy is te combineren met diepe houttinten, gebroken wit, crème en beige. Voor iets meer luxe voeg je gouden accenten en helderwitte accessoires toe. Een wanddecoratie die goed bij deze kleur past is de ToF Muurcirkel natuur magisch marmer. Ook verschillende wanddecoraties uit onze Meesters-collectie passen bij deze kleur, zoals ToF Muurcirkel schilderij Zelfportret Vincent van Gogh en ToF Wanddecoratie kunst De bedreigde Zwaan van Jan Asselijn. Ook hebben we in onze Natuur-collectie een aantal nieuwe wanddecoraties die bij deze kleur passen.

Goede kleurencombinatie

Een andere kleur die we in 2023 gaan zien is lavendel. Deze paarstint wordt net als andere paarstinten in 2023 veel gecombineerd met verschillende groentinten. Groen en paars is een kleurencombinatie die veel in de natuur voorkomt. Vandaar dat de kleuren goed bij elkaar passen en rust uitstralen. Je kunt verschillende tinten van deze kleuren gebruiken. Zo kan lila goed met zachtgroene tinten en past auberginepaars weer goed bij donkergroen. In de ToF Wanddecoratie natuur verse getextureerde artisjokken komen deze kleuren helemaal terug.

Kleuren combineren

Wil je kleuren combineren, dan kan kun je van een basiskleur meerdere tinten in je interieur terug laten komen. Dit heet ton sur ton. Met deze methode krijg je een mooie combinatie, maar houd je het wel rustig. Door verschillende materialen te gebruiken voor de muren, vloer, meubels en accessoires kun je extra effect creëren. Een andere methode om kleuren te combineren is met de 60-30-10 regel. Deze regel houdt in dat je de hoofdkleur voor 60 procent toepast in een ruimte, de nuancekleur voor 30 procent en de accentkleur voor 10 procent. De accentkleur kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de accessoires. Bij deze methode kun je contrasterende kleuren gebruiken of kleuren uit dezelfde kleurenfamilie zoals bij de ton sur ton.

Bestel een wanddecoratie

 

Andere trends van 2023

In 2023 zijn er niet alleen bepaalde kleuren populair, maar er zijn ook interieurstijlen die je gaat zien. Wil je daar meer over weten? Lees dan het blog Deze interieurstijlen zijn populair in 2023. Wil je weten wat de algemene interieurtrends zijn? Lees dan het blog De interieurtrends van 2023. Wil je andere informatie over onze wanddecoraties? Lees dan een van onze andere blogs.

Overzicht blogs