Pixel Interieurstijlen 2023 | Wanddecoratie | ToF aan je muur
Inspiratie & advies

Deze interieurstijlen zijn populair in 2023

Er zijn verschillende interieurstijlen. Elk jaar zijn er wel stijlen die op dat moment populair zijn. In dit blog lees je welke woonstijlen in 2023 ín zijn en welke wanddecoraties daarbij passen.

Licht, luchtig en tijdloos

Natuur naar binnen halen

Een overkoepelende trend dit jaar is de natuur naar binnen halen. Bij alle interieurstijlen die in 2023 populair zijn zie je dat terugkomen. Al is het bij de een wat meer aanwezig dan bij de andere. De interieurstijlen van 2023 zijn: Scandinavisch, modern minimalistisch, maritiem, bohemian en art deco. In dit blog lees je meer over de verschillende stijlen en welke wanddecoraties daarbij passen.

Strakke
en organische vormen

Hout past bij Scandinavisch

De Scandinavische stijl blijft populair. Deze stijl staat voor licht, luchtig en tijdloos. Een Scandinavisch interieur moet harmonie en rust uitstralen. Bij deze stijl passen ingetogen kleuren als beige en wit. Wil je meer kleur? Voeg dan zachte, frisse tinten toe zoals zachtgroen en lila. Bij een Scandinavisch interieur kunnen verschillende soorten wanddecoraties. De ToF Wanddecoratie natuur prachtig grijs krullend marmer met gouden nerven past daarbij, maar de ToF Wanddecoratie tropische bloem illustratie kan ook. Al onze muurdecoraties kun je op hout laten drukken. Hout past goed bij de Scandinavische stijl, waarbij natuurlijke producten populair zijn. Deze interieurstijl wordt soms gecombineerd met minimalistisch modern, omdat ze overeenkomsten hebben.

Functionaliteit belangrijkste

Modern minimalistisch staat voor strakke en organische vormen, sobere materialen en ingetogen kleuren. Bij deze stijl draait het vooral om comfort en functionaliteit. Een ander kenmerk van een minimalistisch modern interieur is dat het zo min mogelijk prikkels geeft. Ideaal voor mensen die werk en privé combineren vanwege thuiswerken. Kleuren die je bij de minimalistische stijl ziet zijn beige, vaak gecombineerd met grijs, bruin of groenbruin. De ToF Muurcirkel landschap Lara Beach, Antalya zwart-wit kan goed bij minimalistisch modern. Ook verschillende muurdecoraties uit onze Lijnkunst-collectie kunnen bij deze interieurstijl. Bij onze Lijnkunst-collectie bestaan de meeste afbeeldingen uit een paar lijnen en worden er vaak zachte kleuren gebruikt, zoals beige, zalmroze en zachtroze. Een voorbeeld daarvan is de ToF Muurcirkel vrouwelijk gezicht met vlinders.

Vakantiegevoel in huis

Wil je thuis het vakantiegevoel ervaren? Ga dan voor een maritiem interieur. Bij deze stijl is het belangrijk dat het je doet denken aan de zee en het strand. De belangrijkste kleuren bij deze stijl zijn blauw, turkoois en wit. Door te variëren met verschillende tinten van deze kleuren voorkom je dat het saai wordt. Ook zie je bij deze stijl natuurlijke materialen, zoals verweerde houten elementen, schelpen en frisgroene planten. Onze houten wanddecoraties passen daarom goed bij deze stijl. Qua kleur kan bijvoorbeeld de ToF Muurcirkel natuur blauw marmeren structuur goed bij een maritiem interieur, omdat in die muurdecoratie de kleuren blauw en turkoois terugkomen. Wil je een wanddecoratie die meer dat strandgevoel uitstraalt? Dan is de ToF Wanddecoratie landschap golfbreker een optie.

Veel natuurlijke elementen

Een stijl die in 2023 ook populair is, is bohemian. Deze artistieke stijl wordt ook wel boho genoemd en doet denken aan Ibiza in de jaren ’80. Bij deze stijl kan heel veel. Zo kun je je fleurige kleuren als warm oranje en okergeel gebruiken, maar ook natuurlijke kleuren zoals olijfgroen en verschillende tinten zachtroze. Ook zie je bij de bohemian stijl allerlei natuurlijke elementen zoals schelpen, veren, onbewerkt hout en kokosnoten. Daarnaast zijn franjes, plaids met patchworkmotieven, dierenprints en woonaccessoires uit exotische oorden populair.

Artistieke en gevarieerde stijl

Doordat de bohemian stijl zo gevarieerd is, passen er verschillende soorten wanddecoraties bij. Zo kun je uit de Dieren-collectie bijvoorbeeld de ToF Wanddecoratie dier trotse pauw aan je muur hangen, maar passen ook uit onze Vrouwen-collectie verschillende muurdecoraties bij deze stijl. Een mooi voorbeeld daarvan is de ToF Muurcirkel dames boho vrouw. Qua materialen past hout goed bij de bohemian stijl.

Over the top met art deco

Houd je van kleur en blingbling? Dan is een art deco interieur wat voor jou. Deze excentrieke stijl is een tegenpool van de rustige woonstijlen zoals Scandinavisch en minimalistisch modern. Art deco komt uit de jaren ’20. Bij deze stijl worden kleuren als zwart en wit gecombineerd met opvallende kleuren, zoals dieppaars, pauwblauw, okergeel en donkergroen. In een art deco interieur zie je ook veel luxe, glitter, glamour, goudtinten en weelderige printjes. Dit komt meestal terug in de afwerking. Qua materialen passen aluminium en plexiglas het beste bij deze stijl. Vind je een compleet art deco interieur toch iets te uitbundig? Dan kun je ook gaan voor alleen een art deco-touch. Daarbij combineer je art deco-accessoires met een rustige basis. Ook kunst mag bij art deco niet ontbreken. Je kunt gaan voor een groot wandvullend exemplaar of meerdere art deco posters. Omdat wij nog geen wanddecoraties in ons assortiment hadden die bij de art deco-stijl passen, hebben wij een aparte Art deco-collectie toegevoegd.

Bekijk onze art deco-collectie

Andere trends van 2023

Behalve deze interieurstijlen zijn in 2023 ook een aantal kleuren populair. In het blog Kleurtrends voor 2023 lees je daar meer over. Wil je weten wat de algemene interieurtrends zijn? Lees dan het blog De interieurtrends van 2023. Wil je andere informatie over onze wanddecoraties? Lees dan een van onze andere blogs.

Alle genoemde wanddecoraties zijn ook leverbaar als muurcirkel en alle genoemde muurcirkels zijn leverbaar als liggende, staande of vierkante wanddecoratie.

overzicht blogs