Pixel Dit zijn de trends en kleuren van 2022 | ToF aan je muur
Inspiratie & advies

Dit zijn de trends en kleuren van 2022

Wil je weten wat hip is op het gebied van muurcirkels? Lees ons blog met daarin de laatste trends.

Warm en gezellig

Fris en duurzaam

In 2021 was een warm en gezellig interieur erg belangrijk, doordat we veel thuis hebben gezeten. In dit nieuwe jaar blijft een warm en gezellig interieur nog steeds erg belangrijk. Fris, duurzaam, persoonlijk en functioneel zijn de kernwoorden van interieurtrends van dit jaar!

Ronde
vormen zijn in

Retro & Urban jaren ‘90

Warme kleuren, ronde vormen en vrolijke patronen de retro trend maakt een comeback! De retro trend kenmerkt zich als erg knus en gezellig. Een populaire kleur om de vaste lijnen in huis te benadrukken, zoals de trap, deuren en kozijnen. De zachte en ronde vormen zijn ook weer helemaal in. Combineer daarom art-deco behang met een ronde wanddecoratie in zwart-wit. De urban jaren ’90 stijl herken je door de koele ruige materialen, zoals beton en staal als behang. En dat in combinatie met felle uitgesproken kleuren en scherpe lijnen.

BEKIJK WAT BIJ DEZE STIJL PAST

Deze kleuren gaan we meer zien

Goed kleurgebruik is erg belangrijk in het interieur. De kleuren van dit jaar staan helemaal in teken van het buitenleven. Het merk Flexa heeft gekozen voor de luchtige, lichtblauwe tint Bright Skies. Met deze mooie blauwe kleur trek je de blauwe lucht door naar binnen op de muren. Een frisse, open kleur die zorgt voor ontspanning. Ook is het een kleur die je goed kan combineren met verschillende tinten. Van zachte pastelkleuren tot felle kleuren. Histor gaat voor een flexibele grijsgroene kleur, Olive Sprig. Deze grijsgroene kleur staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Het is een rustige kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor levendigheid.

BEKIJK DE NATUur-COLLECTIE

Ronde vormen

Een trend die je in 2021 al veel zag en in dit jaar nog steeds voorbij gaat komen, zijn ronde vormen. Ronde wanddecoraties ogen vriendelijk en comfort. Ga je voor een mooie muurcirkel van ToF aan je muur voor een gezellige uitstraling. Muurcirkels zijn helemaal dé trend van deze tijd. De vorm kan heel bepalend zijn. Denk daar dus goed over na. Onze wanddecoraties zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Dus of je nu groot of klein woont. Er is altijd wel een wanddecoratie die in jouw huis past. Als je een ronde wanddecoratie wilt bestellen, kun je bij ons uit drie materialen kiezen: aluminimumplexiglas en hout.

Lijnkunst

Met deze collectie krijgt je interieur een artistieke sfeer. In de collectie Lijnkunst vind je diverse soorten kunstwerken. Lijnkunst is een afbeelding die uit duidelijke lijnen bestaat. Lijnen tegen een meestal effen of rustige achtergrond en zonder schaduw. ToF Vaas met roos in een vintage stijl is een mooi abstracte afbeelding. Doordat er neutrale kleuren worden gebruikt kan deze wanddecoratie – maar ook de rest van de collectie – op meerdere plekken in huis erg sfeervol staan. Ontdek de stilistische getekende portretten met abstracte vormen en lijnen. Je kunt zelf bepalen in wat voor vorm je een design wilt hebben.

Lijnkunst-collectie

Japandi

In 2021 was Japandi een erg bekende interieurtrend. Ook in 2022 ga je Japandi nog steeds voorbij zien komen. Dit is een combinatie van Scandinavisch en Japans design. Een kenmerk van deze stijl is het minimalistische karakter. Ga voor een stoere betonlook wat goed past bij deze trend.

BEKIJK AL ONZE COLLECTIES