Pixel Schilderij kopen: welke maat kan ik het beste kiezen? | ToF
Inspiratie & advies

Schilderij kopen: welke maat kan ik het beste kiezen?

Vind jij het lastig om de juiste maat van je wanddecoratie te bepalen? Wij gaan je hiermee op weg helpen, zodat je straks niet met een te grote of te kleine wanddecoratie zit.

Wij geven je advies

Wil je een schilderij kopen voor boven de bank?

Ben jij van plan om jouw wanddecoratie boven de bank te hangen? Meet dan de ruimte tussen het plafond en de bank. Plaats het schilderij in het midden van de ruimte tussen de bank en het plafond. Zorgt dat je ongeveer 30 centimeter overhoudt rondom het werk. Op deze manier blijft er boven en onder het schilderij nog een mooie ruimte over. Ook maak je op deze manier de muur niet te vol, maar blijft de muur ook niet te leeg. Een wanddecoratie die te groot is geeft een rommelig beeld en maakt het druk. Een te kleine wanddecoratie heeft als gevolg dat het schilderij niet opvalt. De breedte is ook belangrijk. Zorg ervoor dat het schilderij minimaal twee derde van de breedte van je bank is. Is jouw bank bijvoorbeeld 150 centimeter breed, ga dan voor een kunstwerk van minimaal 100 centimeter breed.

Breedte
ook belangrijk

Schilderij kopen voor een open ruimte

Wil jij een schilderij bestellen voor in een open ruimte? Bijvoorbeeld je hal? Dan is de ideale hoogte 145 cm. Deze hoogte meet je vanaf de grond tot het midden van het schilderij. Dit noem je de zichthoogte. Schilderijen in musea hangen meestal ook op deze hoogte. Is de wanddecoratie te groot? Dan zal je hal klein aanvoelen. Is die te klein, dan voelt je hal wat iel. In plaats van een groot schilderij kun je in een open ruimte ook meerdere kleine werken naast elkaar ophangen. Houd ongeveer 5 tot 15 centimeter tussen de wanddecoraties. Heb je een hoge, smalle muur in je hal? Dan kun je bijvoorbeeld voor een staand schilderij kiezen. Dit staat het beste. De ToF Wanddecoratie Parijs, Eiffeltoren zwart-wit staat hier bijvoorbeeld goed. Met onze wanddecoraties maak je van je hal een fijne binnenkomst.

Schilderij bestellen voor boven je tafel

Hoe hoog hang je een schilderij boven een tafel? Als je een wanddecoratie bij een tafel wilt ophangen, kun je het beste de standaardhoogte van 145 centimeter aanhouden. Zorg er ook voor dat je schilderij in verhouding is met de grootte van de tafel. Hiermee geeft jij je interieur een flinke upgrade door de lege muren rondom je tafel optimaal te gebruiken. Je gebruikt dus net zoals bij de bank de twee derde regel. Deze regel geldt niet als het schilderij die je gaat kopen aan de kopse kant komt te hangen. In dat geval raden we aan om een staand werk te kiezen. Kies voor een werk dat niet breder is dan de tafel.

Bekijk al onze collecties

Schilderijen bestellen voor je slaapkamer

Wij hebben meerdere wanddecoraties die net wat mooier staan in een slaapkamer. Dat komt door de uitstraling, het thema en/of de kleurtinten. Het is belangrijk dat je in je slaapkamer tot rust komt na een intensieve dag. Een wanddecoratie kan daarbij helpen. Omdat een wanddecoratie veel invloed heeft op de sfeer in je slaapkamer, is het belangrijk om de juiste te kiezen. In onze Natuur-collectie en Landschappen-collectie vind je veel rustgevende wanddecoraties. Je weet nu welke schilderijen je het beste kunt kopen voor de slaapkamer, maar nu de maat nog. Boven je bed is vaak veel ruimte en daar staat een grote wanddecoratie goed. Je wanddecoratie dient ongeveer twee derde van de breedte van het bed of hoofdeinde te beslaan. De onderkant van de wanddecoratie moet tussen 20 en 25 centimeter boven het bed of hoofdeinde hangen.

Schilderij bestellen voor boven dressoir

In een woonkamer staat vaak een dressoir. De een gebruikt die om zijn tv op te zetten. De ander als opbergruimte. Maar ja, wat komt er dan boven op? Je kan het aankleden met kaarsen, een vaas of andere accessoires, maar het is ook leuk om een van onze wanddecoraties boven je dressoir te hangen. Als je kast al uitbundig is, hoef je geen hele grote wanddecoratie te nemen. Juist door te kiezen voor een kleinere wanddecoratie laat je de aandacht waar het hoort; bij je kast. Als je je kast alleen maar gebruikt als opbergruimte en er niets op hebt geplaatst, kun je er juist wel iets uitbundigs boven hangen. Juist door boven het dressoir uit te pakken met een bijzondere, grote en/of kleurrijke wanddecoratie trek je de aandacht van de kast af. Hiermee kun je dus variëren.

Wil je meerdere schilderijen kopen?

Meerdere werken bij elkaar plaatsen wordt ook wel een collage genoemd. Ben jij van plan om een collage te maken met wanddecoraties of muurcirkels? Houd dan ongeveer 15 tot 20 centimeter rondom de collage aan en houd ongeveer 5 centimeter tussen de wanddecoraties. Op deze manier hangen ze mooi in balans, zonder te veel of te weinig tussenruimte.

Bekijk ons assortiment

Schilderij met mens of dier bestellen

Bij ons kun je uit een uitgebreid assortiment foto’s als muurdecoratie kiezen. Zo hebben we ook wanddecoraties met foto’s van mensen en dieren. Wil jij een schilderij kopen waar een mens of dier opstaat? Zorg er dan voor dat de ogen op ooghoogte hangen. Op deze manier spreekt de wanddecoratie met foto jou echt aan. Wil je een schilderij met een dier kopen? Bekijk onze Dieren-collectie. In onze Vrouwen-collectie en onze Lijnkunst-collectie vind je onze schilderijen met mensen, mocht je die willen bestellen. In de Vrouwen-collectie vind je wanddecoraties met foto, terwijl in de Lijnkunst juist abstracte muurdecoraties te vinden zijn.

Schilderij kopen: de grootste maat

Veel mensen twijfelen nog welke maat ze nou moeten kiezen voor hun wanddecoratie. Wij adviseren je om dan te kiezen voor de grootste, omdat de wanddecoratie in werkelijkheid kleiner oogt in combinatie met je meubels. Ook heb je met een groot formaat echt een eyecatcher in je interieur. Dus kom je er niet uit met het formaat? Kies dan altijd de grotere optie. Om zelf een beter idee te krijgen voordat jij je een schilderij gaat bestellen is stukken papier uit te snijden in de maat die je in gedachten hebt en deze vervolgens op de muur te plakken om te kijken hoe het oogt. Wil je een schilderij online bestellen? Bekijk hier ons gehele assortiment.

Bekijk al onze collecties