Pixel Het melkmeisje van Vermeer | ToF aan je muur
Inspiratie & advies

Het melkmeisje op plexiglas

Zoek je Het melkmeisje van Johannes Vermeer op plexiglas? Bij ons kun je dit schilderij als muurcirkel of staande wanddecoratie kopen.

Er lijkt niets te bewegen

Het melkmeisje op plexiglas

Johannes Vermeer is een van de Oude Meesters, ook wel Hollandse Meesters genoemd. Hij schilderde tussen de veertig à vijftig schilderijen. Het melkmeisje is een van zijn bekendste schilderijen. Bij ons kun je deze op plexiglas kopen. Dit schilderij is ook leverbaar op andere materialen. Zo hebben we ook Het melkmeisje op canvas.

CA 1660
is het schilderij gemaakt

Goed oog voor natuurlijke lichtinval

Het schilderij Het melkmeisje wordt ook wel De keukenmeid of De melkmeid genoemd. De keukenmeid is eigenlijk de beste naam, omdat op het schilderij een dienstmeisje te zien is die melk inschenkt. Ze is te herkennen aan haar eenvoudige kleding en gestreken hoofdkapje. Een melkmeisje is een vrouw die melk aan huis bezorgd. Uit het schilderij blijkt dat Johannes Vermeer een goed oog had voor de natuurlijke lichtinval. Ook heeft hij een alledaagse handeling op een buitengewone manier vastgelegd. Behalve de witte melkstraal lijkt er verder niets te bewegen. Het schilderij Het melkmeisje dateert van circa 1660 en behoort sinds 1908 tot de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Plexiglas heeft een luxe uitstraling

Bij ToF aan je muur kun je terecht voor een foto op plexiglas. Andere benamingen voor plexiglas zijn acrylaat, perpex en acrylglas. Dit materiaal heeft een luxe uitstraling. Wij bedrukken het plexiglas met een uv-print. Plexiglas is verkrijgbaar in allerlei diktes. Wij hebben gekozen voor een dikte van vijf millimeter, omdat dit een mooier effect geeft dan dikker plexiglas.

Meisje met de parel

De schilder van Het melkmeisje is Johannes Vermeer. Johannes Vermeer was een kunstschilder uit de gouden eeuw. Hij schilderde ook Meisje met de parel. Dit is ook een heel populair schilderij. Het schilderij is gemaakt circa 1665-1667. Het meisje wat geschilderd is op het schilderij is nooit geïdentificeerd. Wij verkopen ook het Meisje met de parel op plexiglas in onze webshop.